Köpvillkor

Skidbytarboden i Sverige AB

Organisationsnummer: 556527-3298

KUNDSERVICE

Mail: info@skidbytarboden.se

Tel: 08-652 99 20

LEVERANSSÄTT

Postnord

Ditt paket skickas med posten och har en leveranstid på 1-3 arbetsdagar, under juni-augusti är leveranstiden något längre, då skickar vi ordrar måndag-onsdag och leveranstiden kan bli upp till 8 vardagar. Vi försöker självklart leverera så snart vi bara kan! Skulle leveranstiden av någon anledning bli längre än beräknat meddelar vi dig detta via mail. Paketet ligger på ditt lokala uthämtningsställe i upp till 14 dagar innan det returneras.

Lämna ditt mobilnummer när du gör beställningen så får du sms när ditt paket anlänt till ditt utlämningsställe.

För leveranser utanför Sverige är beräknad leveranstid 1-2 veckor beroende på land och paketets storlek.

Frakten inom Sverige är kostnadsfri över 400 sek. Till utlandet kostar frakten från 250 sek beroende på land och storlek på paket, fraktkostnaden syns alltid i kassan.

Hämta i butik, Fleminggatan 17, 112 26 Stockholm.

Har ni lagt ordern innan 07:30 så kan ni hämta ordern samma dag. Har ni lagt ordern efter 07:30 så kan ni hämta ut den dagen efter. OBS: Medtag ID-kort och ordernummer. Endast personen som lagt beställningen kan hämta ut paketet med giltig legitimation.

Ordrar måste hämtas ut inom 6 månader, ej uthämtade paket tillfaller butiken.

FRAKTTIDER


Postpaket

Ditt paket skickas med posten och har en leveranstid på ca 1-3 arbetsdagar. Du kan alltid följa ditt paket på www.posten.se med hjälp utav ditt kollinummer. Ditt kollinummer skickas till dig så fort ditt paket lämnat oss.

Paketet ligger på ditt lokala uthämtningsställe i upp till 14 dagar innan det returneras. Notera att hämtar du inte ut ditt paket debiterar vi dig för returfrakten på 99 sek samt en administrationsavgift om 300 sek. Har du ångrat dig efter du lagt din order hos oss måste du alltså hämta ut paketet och skicka tillbaka det, annars kommer din försändelse bli registrerad som ej uthämtad.

Under rea kan leveranstiden förlängas med några extra dagar, men vi gör så gott vi kan för att få du ska få dina varor så fort som möjligt.

BETALSÄTT

Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

ÅNGERRÄTT

Vi följer Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Du har ångerrätt i 14 dagar, räknat från den dagen du tog emot varan.
 Vi rekommenderar att returnerade varor skall vara oanvända och i nyskick, detta för att du som kund ska undvika värdeminskningsavdrag. Denna rekommendation gäller även originalförpackningen. Du står själv för returfrakten, vi skickar med en returfraktsedel som du gärna får använda mot en kostnad på 99 kronor som debiteras din betalning. Har du frågor kring hur du på bästa sätt skickar tillbaka en vara till oss så tveka inte att höra av dig.

I lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler framgår det att ångerrätten inte gäller för varor som har tillverkats enligt konsumentens specifika anvisningar eller som fått annan tydlig personlig prägel. På konsumentverkets webbplats finns ett standardformulär för utövande av ångerrätten, där finns även Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler att läsa i helhet.

RETURNERA VAROR

Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska bytas eller returneras. Det är viktigt att ni fyller i den korrekt, det är bättre att fylla i för mycket information än för lite. Om ni har några frågor till oss innan ni ska skicka returen så kontakta oss gärna på

telefon 08-16 50 10 eller via mail till info@skidbytarboden.se. Det är viktigt att ni har ordernumret med i all er kommunikation med oss. Det är också väldigt viktigt att ni skriver ett telefonnummer som vi kan nå er på under dagtid utifall att vi har några frågor angående er retur.

Köparen står för returfrakten. Vi skickar med en returfraktsedel som du gärna får använda, en kostnad på 99 sek debiteras vid retur med denna. OBS! Detta gäller ej skrymmande paket som skidor, stavar längre än 120cm och väskor på hjul. Vid retur av skrymmande paket, vänligen kontakta info@skidbytarboden.se för returfraktsedel. Det går även bra att lämna tillbaka produkten i butik eller använda egen returfrakt.

Vid byten bör ni lägga en ny order på önskad produkt.

1. Packa artiklarna

Paketera artiklarna som du vill returnera ordentligt, skicka dem ej direkt i orginalkartongen, och förslut paketet med tejp. Klistra den medföljande returfraktsedeln på paketet. Använder du samma kartong som du fick den i, klistra returfraktsedeln ovanpå den gamla fraktsedeln. Skriv gärna ordernummer på paketet.

2. Skicka paketet till oss:
Lämna in paketet hos ett ombud för Postnord och skickad det till: Skidbytarboden i Sverige AB, Fleminggatan 17, 112 26 Stockholm.

3. Återbetalning

Vi återbetalar dig så fort vi har tagit emot din retur, har du använt den medföljande returfraktsedeln så debiterar vi dig 99 sek och återbetalar resten. Observera att det kan ta 1-3 dagar innan pengarna finns på ditt konto.

Är det ett byte skickar vi den nya produkten omgående.

Vid all mailkommunikation rörande byten/returer/förfrågningar, skriv in ditt ordernummer som meddelandeämne i mailet. Returer ska skickas som postpaket, till företag aldrig som rekommenderad post.

Om du returnerar en vara som du inhandlat via kreditkort så behöver du inte skicka med kontonummer då återbetalningen sker till samma konto som användes vid köpet. Återbetalningen görs utan onödigt dröjsmål, oftast samma dag som vi tagit emot returen. Det kan däremot ta ett antal dagar innan pengarna når ditt konto.

Fakturaköp

Skickar du tillbaka en vara i god tid innan fakturans datum har utgått så kommer du att få en ny faktura där värdet för den returnerade varan är avdragen. Observera att om du inte fått en ny faktura innan originalfakturan förfallit så måste du betala den. Är så fallet, kommer du att få istället att få återbetalningen insatt på ditt konto. Detta gäller även om du endast skickar tillbaka för ett byte då den varan som ni vill byta till kan vara slutsåld. Återbetalningen görs utan onödigt dröjsmål, oftast samma dag som vi tagit emot returen. Det kan däremot ta ett antal dagar innan pengarna når ditt konto.