Öppettider: Mån- Fre 10-18, Lör 10-15, Sön stängt.

Snowboard

Skidbytarboden har ett av Stockholms bredaste utbud av snowboards och snowboard pjäxor/skor. Brädåkare har alltid haft höga krav när det gäller prestanda och hållbarhet. Uppenbarligen har vi lyckats tillgodose dessa krav hos tusentals åkare, eftersom vi på de senaste åren blivit en av de ledande brädbutikerna i landet. Hos oss hittar du inte bara de kända bräd- och bindningsvarumärken utan också de rätta tillbehören.

Vi säljer brädor från Burton, Nitro och Salomon. Hos oss hittar du också skor/pjäxor från Burton, Nitro och Salomon med tillhörande bindningar.

Att köpa en snowboard är en stor investering. Liksom alla stora investeringar, behöver du göra en “research” så att du får den bästa brädan för dig.

Det krävs sakkunnig vägledning av en fackman för att hitta rätt snowboard. Hoppas vi får ditt förtroende!

Saknar du varumärke eller modell beställer vi gärna hem dem till dig!

Hur lång skall din snowboarden vara?

Alla snowboards mäts i centimeter, där de två sista siffrorna ofta anges i brädans namn (så t.ex. en Burton Custom 56 skulle vara 156cm lång). Nybörjare och freestyle-åkare använder i allmänhet kortare snowboards för att kunna enklare manövrera och göra trick med snowboarden. Bra längd för nybörjare och feestyle-åkare är från marken till mellan nyckelbenet och upp till hakan. All-Mountain-åkare tenderar att föredra en något längre snowboard, som från marken mäter till mellan hakan och näsan.

Hur styv ska min snowboarden vara?

Styvheten i en snowboard påverkar både hur lätt den är att svänga, och vilket kantgrepp den har i hård snö. Freestyle-brädor är generellt mjukare än all-mountain brädor, eftersom freestyle-åkare ofta har behov av att göra snabba korrigeringar när de utför tricks. Nybörjare bör alltid välja den mjukaste brädan som fungerar för deras längd och vikt. Mer avancerade åkare väljer generellt styvare brädor för hårdare snö och något mjukare om man åker mycket lössnö.

Hur bred ska min snowboard vara?

Den sista faktorn för val av lämplig storlek på brädan är bredden. Om du står på en snowboard med rätt storlek så bör fötterna sträcka nästan helt över hela brädan. För stort avstånd mellan fötterna och kanterna gör det svårt att utöva tryck för att få snowboarden att svänga, samtidigt som om tå eller häl sicker utanför kanterna på brädan kan det medföra att du tappar kantgreppet i svängarna.

För ytterligare frågor om sortiment eller annat, kontakta oss gärna

Liknande produkter