Snowboard Stockholm

Skidbytarboden har ett av Stockholms bredaste utbud av snowboards och skor. Brädåkare har alltid haft höga krav när det gäller prestanda och hållbarhet. Uppenbarligen har vi lyckats tillgodose dessa krav hos tusentals åkare, eftersom vi de senaste åren varit en av de ledande brädbutikerna i landet. Hos oss finner du inte bara de kända bräd- och bindningsmärkena utan också de rätta tillbehören.

Vi säljer brädor från Burton och Salomon. Hos oss hittar du också skor från Salomon och Burton med tillhörande bindningar.

Att köpa en snowboard är en stor investering. Liksom alla stora investeringar, bör en viss efterforskning göras innan du lägger ner dina pengar för att se till att du får det bästa brädan möjligt.

Hur lång ska min bräda vara?

Alla snowboards mäts i centimeter, där de två sista siffrorna ofta anges i brädans namn (så t.ex. en Burton Custom 56 skulle vara 156cm lång). Nybörjare och freestyle-åkare använder i allmänhet kortare snowboards för att kunna manövrera enklare – från marken till mellan nyckelbenet och hakan är en bra höjd. All-Mountain-åkare tenderar att föredra en något längre snowboard, som från marken mäter till mellan hakan och näsan.

Hur styv ska min bräda vara?

Styvheten i en snowboard påverkar både hur lätt det är att vända, och hur väl den kommer att skära i hård snö. Freestyle-brädor är generellt mjukare än all-mountain-brädor, eftersom freestyle-åkare ofta har behov av att göra snabba justeringar när de utför tricks. Nybörjare bör alltid välja den mjukaste brädan som fungerar för deras längd och vikt. Mer avancerade åkare väljer generellt styvare brädor för hårdare snö och något mjukare styrelser för pulver.

Hur bred ska min bräda vara?

Den sista faktorn vid fastställande av lämplig storlek för brädan är bredden. Om du står på en snowboard av rätt storlek så bör fötterna sträcka nästan helt över hela brädan. För stort avstånd mellan fötterna och kanterna gör det svårt att utöva tryck för att få snowboarden att vända, samtidigt som tår eller klackar utanför kanterna på brädan kan göra att du faller oavsiktligt.


För ytterligare frågor om sortiment eller annat, kontakta oss gärna på Facebook eller meddelandefunktionen på hemsidan.